Article #331
15/08/2023

Article #331

Bovenstaande foto is van enkele weken geleden, maar geeft goed weer waar het einde van de suppletie is. Naar verwachting zullen de suppletiewerkzaamheden eind augustus zijn afgerond.

Strandsuppletie Ameland - Start Fase 5
13/07/2023

Strandsuppletie Ameland - Start Fase 5

Het strand is afgesloten tussen strandovergang Ruyghepad (strandpaal 3) en strandovergang Herderpad (rond strandpaal 4). De strandovergangen blijven open, u kunt doorlopen naar de zee of langs de duinenrij verder lopen. Let op: aan beide kanten na de strandovergang Herderpad is een deel van het strand verboden toegang, dit is aan de west kant werkgebied en aan de oost kant kwetsbaar broedgebied .

Fernsehübertragung ARD - Europamagazin
30/06/2023

Fernsehübertragung ARD - Europamagazin

Ameland krimpt. Het Nederlandse Waddeneiland verliest jaarlijks gemiddeld een meter kustlijn door wind, golven en stroming. Om dit proces te stoppen en de kustlijn te behouden, zijn omvangrijke zandafzettingen nodig.

Luchtfoto 27 juni
27/06/2023

Luchtfoto 27 juni

Luchtfoto van de strandsuppletie op Ameland. Inmiddels zijn we het Tromppad gepasseerd.

Strandsuppletie Ameland uitgebreid in het nieuws (video)
21/06/2023

Strandsuppletie Ameland uitgebreid in het nieuws (video)

Momenteel voeren we bij het Waddeneiland Ameland een omvangrijke strandsuppletie uit. Sterker nog, met 3 miljoen kubieke meter zand is het de grootste strandsuppletie in de Nederlandse geschiedenis, aldus onze opdrachtgever Rijkswaterstaat. In de nieuwsuitzending van RTL Nieuws werd hieraan uitgebreid aandacht besteed. Via onderstaande link is het verslag uit de nieuwsuitzending te zien.

Luchtfoto 25 mei
11/06/2023

Luchtfoto 25 mei

Een geweldige luchtfoto van enkele weken geleden van de strandstuppletie nabij Hollum.