Grootschalige werkzaamheden deeltraject rotonde Middenweg (N509) < > Braken (N194).

Geen doorgaand verkeer mogelijk tussen rotonde Middenweg (N509) en Braken (N194). Zie rode lijn op de bovenste kaart. 

Duur werkzaamheden:

Start: maandag 9 januari 2023. Einde werkzaamheden: eind april 2023 (volgens huidige planning).  

Omleidingsroute doorgaand verkeer:

Doorgaand autoverkeer van en naar Alkmaar rijdt via de N194 en de N242. Zie de groene pijl voor omleiding autoverkeer op de bovenste kaart. 

Fietsverkeer langs de N243:

Het fietspad langs de N243 is open voor doorgaand fietsverkeer. De fietstunnel bij Kathoek is normaal te gebruiken. 

In verband met asfalteerwerkzaamheden op de Middenweg kan het voorkomen dat kruisingen tijdelijk niet begaanbaar zijn voor fietsverkeer. 

Rotonde Middenweg:  

De N243 is dicht voor doorgaand verkeer richting Avenhorn. Richting Alkmaar (N243) en Middenbeemster (N509) geen stremming doorgaand verkeer.

Kruising Vrouwenweg:

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk, dit geldt voor alle verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west < > oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg.  Zie omleidingskaart fietsers N243. 

Kruising Mijzerweg:

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk, dit geldt voor alle verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west < > oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg. Zie omleidingskaart fietsers N243.

Kruising Kathoek: 

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk vanuit Avenhorn en Grosthuizen. De kruising is dicht tijdens de hele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject. Fietsers tussen Avenhorn < > Grosthuizen kunnen gebruik maken van de fietstunnel onder de N243. 

Kruising Jaagweg met N243: 

Op- en afritten naar de N243 zijn dicht tijdens de hele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject.

Openbaar vervoer:

Bussen rijden mogelijk een aangepaste dienstregeling. Haltes kunnen tijdelijk komen te vervallen. Connexxion stelt een pendeldienst in voor lijn 128. Opstappunten zijn bij de brandweerkazerne in  Avenhorn en bushalte bij rotonde Oosthuizerweg.  Check www.connexxion.nl voor actuele reisinformatie.

Kruising Zuidervaart met parallelweg Noordervaart en N243: 

Kruisingen Zuidervaart/ parallelweg Noordervaart met de N243 gaan dicht voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden starten maandag 27 februari rond 7 uur. Volgens de huidige planning ronden we de werkzaamheden af op 21 april a.s. 

Vanuit zuidelijke richting, vanaf de Laanweg, is het oprijden naar de parallelweg Noordervaart en de N243 niet mogelijk. Percelen langs de Zuidervaart zijn vanuit zuidelijke richting langs de afzetting bij de Laanweg normaal bereikbaar. Vanaf de N243 kunt u niet afslaan richting parallelweg Noordervaart of richting Zuidervaart. Doorgaand verkeer van west naar oost vv. op de N243 ondervindt geen hinder.

De parallelweg langs de Noordervaart is afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Omval tot Stompetoren. Percelen, woningen en bedrijven langs de parallelweg Noordervaart zijn bereikbaar, oprijden van de parallelweg vanaf de Omval of vanaf Stompetoren is mogelijk tot aan kruising Zuidervaart. Een omleiding is met bebording aangegeven. Fieters langs de parallleweg worden naar het fietspad langs de N243 geleid.

Noordervaart stille kant:

Vanaf 28 maart wordt de nieuwe belijning op de stille kant van de Noordervaart aangebracht. We werken vanaf de Molendijk in de richting van de Omval. In de 1e week van april starten we met aanbrengen van de rode fietsstrookmarkering. Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer. Tijdens deze werkzaamheden leiden we het verkeer langs het werk. Wanneer de fietsstrookmarkering wordt aangebracht is deze strook enige tijd niet overrijdbaar. Woensdag 19 april en donderdag 20 april is het deel tussen Molendijk en Stompetoren richting Zuidervaart aan de beurt.  Donderdag 20 april en vrijdag 21 april werkt de ploeg tussen aansluitend van Zuidervaart naar de Omval. Inritten op dit deel zijn korte tijd na het aanbrengen van de rode laag niet overrijdbaar, die delen zetten we af met pionnen. Ter plaatse zetten we ook verkeersregelaars in om het bestemmingsverkeer te begeleiden.  

 

 

 

 

 

 

 

 Geschreven op 16/12/2022