Veiligheid tijdens de werkzaamheden is belangrijk! Binnen Boskalis Nederland zoeken wij voortdurend naar oplossingen om de veiligheid verbeteren. Het gebeurt regelmatig dat wegwerkers moeten springen voor hun leven, omdat er automobilisten zowel bewust als onbewust een werkvak inrijden. Bij de werkzaamheden langs de N243 gebruiken wij nu enkele weken de Go-Barry. Dit is een bijzondere verkeersbarrier, waarachter werknemers veilig kunnen werken.

 

De Go-Barry is een slimme mobiele verkeersbarrier die zichzelf kan verplaatsen. Het is een verkeersbarrier op wielen waardoor hij snel en flexibel kan worden ingezet. Door deze flexibiliteit kan in veel gevallen de werkwijze met pionnen of geleide bakens worden vervangen door een verkeersbarrier. Dit vergroot van de veiligheid voor wegwerkers én weggebruikers enorm, zonder grote impact op verkeersdoorstroming.

 

Aan de buitenkant lijkt de Go-Barry op de statische barrier zoals we die nu kennen, maar van binnen is het een technologisch hoogstandje. Door de elektrische aandrijving en radiografische bediening rijdt de Go-Barry op de N243 in de berm met de werkzaamheden mee. Hierdoor wordt de veiligheid van zowel onze medewerkers, als de weggebruikers verhoogd. Doordat de Go-Barry mee kan rijden met het werk, is het mogelijk de afzetting langs de N243 in lengte te verkorten.

De reacties en ervaringen van de werknemers zijn erg goed en de weginspecteurs van de Provincie Noord-Holland hebben deze oplossing positief beoordeeld. 

 Geschreven op 03/10/2022