Wanneer starten?

Start afsluiting van de N243 vanaf donderdagavond 28 juli as. om 19 uur.

Waar?

De N243 is ter hoogte van de Schermerhornerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Wij starten met werkzaamheden in het werkvak ten oosten van kruising Westdijk tot aan rotonde Middenweg.

 

Omleiding doorgaand verkeer

De omleiding voor doorgaand verkeer loopt via N194 en N242, dit is met gele bebording aangegeven.  De omleidingen voor de fietsers worden apart aangegeven. Het dorp Schermerhorn is alleen toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer.

 

Wie mogen er door het afgesloten werkvak?

In verband met de veiligheid voor de weggebruikers én werknemers is het verkeer in het werkvak gelimiteerd.

Alléén bewoners van de Schermerhornerweg 1-3, hun bezoekers en bezorgdiensten, nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en lokaal landbouwverkeer met als bestemming de landbouwpercelen met inrit aan het afgesloten werkvak hebben toegang.

 

Wat gaan we doen?

De reconstructie van de N243 op dit deeltraject bevat onder meer het vernieuwen van het fietspad en de rijbaan, de aansluiting op de bestaande wegen en de aanleg van de rotondes Molendijk en Westdijk.

 

Weekend werkzaamheden kruisingen:

Het weekend van donderdagavond 28 juli tot maandagochtend 1 augustus werken wij aan de kruising Jisperweg, de kruising is dat weekend volledig afgesloten. Voor fietsers geldt de omleiding via de Vrouwenweg en autoverkeer wordt omgeleid via de N194 en N242.

De kruisingen Molendijk en Westdijk zijn dat weekend open voor verkeer van noord < > zuid.

Voor de aanleg van de rotondes komen de kruisingen Molendijk en Westdijk aan de beurt in september en oktober.

Voor planningsdetails check deze Boskalis Projecten app of de projectwebsite van de Provincie: www.infoN243.nl.

 

Duur werkzaamheden:

De werkzaamheden voor dit deeltraject zullen naar verwachting tot december 2022 duren. Bij het optreden van onvoorziene omstandigheden kan dit nog wijzigen. Aansluitend is het deeltraject van rotonde Middenweg naar Kathoek aan de beurt.

 

Wat kunt u verwachten?

Het afsluiten van een belangrijke verkeersader in de provincie heeft impact op de verkeersstromen. We starten met opzet in de zomervakantieperiode omdat het dan naar verwachting rustiger is op de weg. Het kan voorkomen dat u langer doet over een gebruikelijke route, dat u gebruik moet maken van de omleidingsroutes of dat u moet wachten bij een tijdelijke versperring. Wij houden de verkeersstromen in het gebied rondom de N243 nauwlettend in de gaten en houden rekening met een gewenningsperiode voor de weggebruikers.

Samen op weg naar een nieuwe en veilige N243 met Boskalis en de Provincie Noord-Holland.

Wij rekenen op uw begrip, uw geduld en respect voor de werknemers en verkeersregelaars. Hou de app in de gaten voor updates!Geschreven op 11/07/2022